Επιλογή μεσιτικού γραφείου.

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο σχετικά με τις ανακατατάξεις που γίνονται στην κτηματαγορά ακινήτων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι μεν ιδιοκτήτες ακινήτων να μην γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τα ακίνητα τους, οι δε αγοραστές να βρίσκονται σε σύγχυση και να μην πείθονται από τις προσφορές που υπάρχουν από τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα την καθυστέρηση η και αναβολή ακόμη της απόφασης τους για αγορά ακινήτου.

Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να απευθύνονται στα νόμιμα Μεσιτικά γραφεία όπου είναι σίγουροι ότι ο επαγγελματίας του είδους ξέρει καλύτερα πως κινείται η αγορά και θα τους συμβουλεύσει για το δυνατόν καλύτερο ακίνητο που πρέπει να επιλέξουν.

Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ιδιοκτητών που διαθέτουν κάποιο ακίνητο προς πώληση και η τιμή του είναι κάτω από τα δεδομένα της αγοράς και σε άλλη περίπτωση να ζητούν εξωπραγματική τιμή.

Η λύση λοιπόν και για τους ιδιοκτήτες είναι να απευθύνονται στους ειδικούς ώστε να είναι και αυτοί σίγουροι ότι όταν πουληθεί το ακίνητο τους θα έχουν πάρει την πραγματική αξία του ακίνητου τους.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες είναι η επίσκεψη των ενδιαφερομένων στο σπίτι τους μέσω των μικρών αγγελιών χωρίς να μπορούν να έχουν μια προηγούμενη προσωπική επαφή μαζί τους με αποτέλεσμα να επισκέπτονται άγνωστα άτομα τον προσωπικό τους χώρο και να υπάρχει ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειας και της περιουσίας τους, πρόβλημα που δυστυχώς είναι υπαρκτό, πολύ περισσότερο αν το ακίνητο κατοικείται και υπάρχει πωλητήριο κολλημένο όπου κτυπούν το κουδούνι και το επισκέπτονται άμεσα.

Για όλα τα ανωτέρω αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να πουλήσετε το ακίνητο σας η θέλετε να αγοράσετε ακίνητο μην σκέφτεστε την αμοιβή του μεσιτικού γραφείου γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά δεν σας επιβαρύνει!!!

Αναθέστε σε νόμιμο Μεσιτικό γραφείο την περιουσία σας να την διαχειριστεί για το δικό σας συμφέρον και προσθέστε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και τον μεσίτη σας που είναι πάντα διακριτικός και εχέμυθος.

Ζητήστε το ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε από τον μεσίτη σας και να είστε σίγουροι ότι θα σας προτείνει το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Το νόμιμο Μεσιτικό γραφείο πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο τον κωδικό του που είναι από τον σύλλογο μεσιτών αστικών συμβάσεων και λειτουργεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον των εμπλεκομένων σε μια αγοραπωλησία.